Samen met 17 Groningse zorgorganisaties werkt de Hanzehogeschool Groningen aan de implementatie van digitale zorg

In Groningen werken 17 ouderen zorgorganisaties regionaal samen aan de tekorten in de ouderenzorg. Doel is om de zorg voor ouderen merkbaar te verbeteren. Het aantrekken en behouden van medewerkers is daarbij een complex vraagstuk dat vraagt om een krachtige samenwerking en innovatieve én duurzame oplossingen. De huidige problematiek die Covid met zich mee brengt, maakt deze oplossingen nog urgenter.
De innovatieve samenwerking vloeit voort uit het programma Thuis in het Verpleeghuis van het ministerie van VWS en sluit aan bij het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten van ZorgpleinNoord. Een van de pijlers richt zich op innoveren en duurzaam implementeren van zorgtechnologie. In samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen is het traject “Implementatie van digitale zorg” ontwikkeld. De scholing richt zich op het vertalen van visie en strategie naar de praktijk. Bijvoorbeeld door naast theoretische kennis ook, zorgpaden in kaart te brengen en innovaties in het zorgproces te simuleren. Dit kan in dHealth Lab. Hier kun je de invloed van technologische innovaties op het werkproces en de benodigde vaardigheden en houdingen, simuleren en testen.
De projectleiders en adviseurs, uit het V&V cluster, zijn binnen hun organisaties verantwoordelijk om de inzet van zorgtechnologie te onderzoeken, op te schalen en te verduurzamen. Zij worden geschoold en begeleid door docent(onderzoekers) van de Hanzehogeschool Groningen. Interesse in dit traject? Neem contact op met Margreet Schurer, programmamanager Digital Health.

Datum:
18 maart 2021
Website:
Hanzehogeschool Groningen