VR inzetten om ambulancepersoneel te trainen in complexe situaties

Het lectoraat Digitale Transformatie van de Hanzehogeschool Groningen organiseert het VRAMBO symposium. Samen met onze projectpartners presenteren we de resultaten van vier jaar onderzoek. In het VRAMBO project is onderzocht hoe Virtual Reality (VR) ingezet zou kunnen worden bij het trainen van ambulancepersoneel in het omgaan met complexe situaties.

Naast een presentatie van het VRAMBO project kijken we naar mogelijke vervolgstappen binnen de ambulancezorg. En naar mogelijkheden van VR trainingen in bijvoorbeeld de zorg, (acute) hulpverlening en andere sectoren waar behoefte is aan het trainen van complexe situaties.

Op het programma staan presentaties vanuit het projectteam, een keynote presentatie van een gerenommeerde VR onderzoeker, een live demonstratie van de VRAMBO VR-training en een interactieve paneldiscussie. |

Na afloop is er tijdens de borrel de mogelijkheid om te netwerken en (aanrader!) zelf de VRAMBO VR-training te ervaren.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die de mogelijkheden van VR training in zijn of haar instelling of vakgebied wil exploreren. Managers, opleiders en andere professionals uit de ambulancezorg, ondernemers en developers die VR trainingen ontwikkelen, maar ook managers en opleiders uit andere sectoren zijn van harte welkom.

Datum:
01 juni 2022

Tijd:
13:00 - 16:45

Locatie:
Groningen